Drachtige Beauty v.d. Terpen wordt 4e tijdens finale EFC 2011!
19-12-2011
 

Tot één van de mooie afsluiters van het jaar, behoort de Kerstveiling en tevens de finale van de Euro Friesian Cup, opvolger van de Eurobottle Cup.

Op 17 december jl. werd dit evenement wederom gehouden te Mariënheem. Over de gehele dag werden de halve finales verreden voor de EFC. Esther Hoekstra was hier met ons fokproduct Beauty v.d. Terpen (Beart x Teeuwis), welke als veulen is aangekocht door Wybren Wijbenga, ook voor geselecteerd. Met gemak kwam ze door de halve finale en ook ’s avonds werd ze uitgeroepen tot finalist en mochten ze samen met drie andere merries strijden voor de winst. Uiteindelijk behaalden ze een vierde plek, wat een uitstekende prestatie was voor deze al hoog drachtige Beauty. De jury sprak met lovende woorden over deze combinatie!

Eigenaren en fokkers werden tevens gehuldigd. Na wat passen en meten was het hilarische moment daar en werden ze samen met de amazones rondgereden op een (iets te kleine) oplegger.    

Na deze leuke rondrit werd de Kerstveiling vervolgd. Na diverse mooie paarden gezien te hebben, was het laatste veilingpaard Amerens R.S. fan Top en Twel (Onne x Doeke) aan de beurt. Mischien wel één van de beste paarden van deze veiling. De 1.64m metende Amerens heeft in haar nog maar jongen leven al wel bewezen dat ze over zeer veel kwaliteit beschikt. Zo behaalde ze als enter een 1e premie en werd ze reserve jeugdkampioen van de fokdag in Kootwijk, als 2 jarige deed ze dit nog eens over en werd ze zelfs reserve jeugd kampioen op de Centrale Keuring! In 2011 is ze ster verklaard met een 1e premie. Haar draf werd beloond met maar liefst een 9! Tevens werd ze voorlopig kroon verklaard op de C.K.

En nu komt het; de luxe Amerens is door ons aangekocht en deze lieve prachtige merrie heeft inmiddels haar stal in Wommels betrokken.

Beauty v.d. Terpen met eigenaren en fokker:

  

 

Amerens R.S. fan Top en Twel:                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460