Rindert 406 levert kampioen 3-jarige merries op fokdag Garijp!
21-07-2012
 

Tijdens de fokdag te Garijp heeft Rindert 406 zijn visitekaartje afgegeven.

Bij het kampioenschap van de driejarigen kozen de jury’s S. de Groot en J. Hellinx voor de best bewegende paarden. Rindert 406-dochter Fardau fan de Fry-sted (mv. Folkert), van P.& J.A. van der Velde uit Damwoude is een jeugdige, harmonisch gebouwde merrie, die zich zowel in stap als in draf excellent presenteerde. Tijdens de voorkeuring op de donderdag maakte zij al een verpletterende indruk en werd ze ster verklaard met een 1e premie. Haar lossigheid en geweldige draf met een ruim weggezet voorbeen liet zij zaterdag wederom zien en hiermee was het Fardau die tot kampioen 3-jarige merries werd gehuldigd!

Later die dag mocht zij strijden voor het algemeen fokdagkampioenschap. Hier moest zij haar meerdere erkennen in een 4–jarige merrie, maar de titel algemeen reserve kampioen was voor Fardau fan de Fry-sted!

Tijdens de voorkeuring werd ook Rindert 406-dochter Anna-Wietsche fan de Marren (mv.  Oepke) van de fam. K. Sipma uit Aalzum ster verklaard en op zaterdag werd dit predicaat ook aan Doutzen Ammarenz K. (Beart x Tamme), van de Fam. Klaver uit Lutjegast toegekend.

Nine ut de Trieme (Beart x Ulbert, fokker: A. Reitsma, Triemen), van eigenaar mw. T.I. van Doorn, Dokkum verdiende bij de merrieveulens een 1ste premie.

Fokkers/eigenaren; van harte gefeliciteerd!

Fardau fan de Fry-sted:

Foto: Anna Mieke v.d. Zee

Foto's: Joke Geurtsen

 

 

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460