Beart 411 hoofdleverancier kampioenen op fokdag Ambt Delden!
16-08-2012
 
Op de zonovergoten keuring in Ambt Delden was Beart 411 Sport de hoofdleverancier van kampioenen. Bij het beste hengstveulen deed hij zijn invloed nog gelden via moederskant: Milan fân Stal Bellefleur (Norbert 444 x Beart 411 Sport). De goed gelijnde Milan beschikt over een lange hals en een gedragen draf met veel front.
Bij de jeugd kregen één enter en één twenter een 1e premie: beide hebben Beart als vader. Enter Jeltsje Gelt fan Menum (mv. Mintse 384 Sport) en twenter Hendrika Rita (mv. Ulbert 390 Sport) streden om de titel jeugdkampioen. De mooie gedragen draf van enter Jeltsje gaf de doorslag bij de juryleden Sjouke de Groot, Jan Hellinx en Piet Bergsma. Twenter Hendrika Rita werd reservekampioen. Bij de driejarige merries waren in de ochtend vijf 1e premies uitgedeeld, deze merries mochten allemaal terugkomen voor het kampioenschap van de driejarigen. ‘Een hele goede groep,’ aldus Fetse Veldstra,’sommigen hadden een excellente draf, maar scoorden minder op bouw en bij een kampioenschap gaat het om het totaalplaatje.’ Twee merries voldeden aan de eisen van dit totaalplaatje, waaronder: Elske van ’n Elsmos (Beart 411 Sport x Onne 376 Sport). De goed gemodelleerde Elske draafde zeer sterk, waardoor zij als kampioene werd aangewezen. De beide driejarigen mochten ook meedoen bij het kampioenschap van de driejarige en oudere merries. Van de vijf overgebleven oudere stermerries mochten Elske van ’n Elsmos en de vijfjarige Wyp van ’t Lansink (Beart 411 Sport x Maiko 373 Sport) uitmaken wie de beste was. De verschillen waren heel klein, Elske is een heel compleet paard maar de jury oordeelde dat de draf van Wyp van ’t Lansink beter was waardoor zij het kampioenslint kreeg omgehangen.
In de kampioensring van het algeheel dagkampioenschap werden vier Beart-dochters uitgenodigd. Om de hitte hoefden de paarden, die zich al een aantal keren hadden laten zien, niet meer te draven. Jeugdkampioen Jeltsje Gelt fan Menum en de reservejeugdkampioen Hendrika Rita mochten als eersten de baan verlaten. De jury was er snel uit: kampioen van de drie jaar en oudere merries Wyp van ’t Lansink en reservekampioen Elske van ’n Elsmos mochten zich eveneens de algeheel dagkampioen en reservedagkampioen noemen.

Beste hengstveulen:
Milan fân Stal Bellefleur (Norbert 444 Sport x Beart 411 Sport), fokker/eigenaar Stan Derksen

Jeugdkampioen: Jeltsje Gelt fan Menum (Beart 411 Sport x Mintse 384 Sport), fokker/eigenaar M.G.J. Jansen en B.G.J. Jansen-Nijland

Kampioen driejarigen: Elske van ’n Elsmos (Beart 411 Sport x Onne 376 Sport), fokker/eigenaar R.G.A. ten Thije

Kampioen drie jaar en oudere merries: Wyp van ’t Lansink Ster (Beart 411 Sport x Maiko 373 Sport), fokker/eigenaar: M.H. Loman

Reservekampioen drie jaar en oudere merries : Elske van ’n Elsmos
Reservekampioen: Elske van ’n Elsmos

Algeheel Dagkampioen: Wyp van ’t Lansink Ster

foto: Janneke Haversmidt
bron: Ageeth van der Lee

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460