Prinses v.d. Terpen KAMPIOEN merrieveulens CK 2013
15-09-2013
 

Vrijdag jl. ging de Centrale Keuring van start met het kampioenschap voor merrie- en hengstveulens. Onze Prinses v.d. Terpen liet zich goed zien en werd in haar groep als eerste geplaatst, waardoor ze mee mocht dingen naar de kampioenstitel. De vierde plek ging naar Semke van Wiardastate (v. Beart 411 Sport) van dhr. J.M.L. Glas te Goutum.

In de tweede groep werd Sanne R. (v. Beart 411 Sport) van mw. L. Reijenga-Heida te St. Annaparochie als tweede opgesteld.

Bij de hengstveulens was er in de eerste groep een nette 3e plek voor Siemen v.d. Hofstad (v. Beart 411 Sport) van F. Algra te Oudega.

Nadat ook de tweede groep klaar was, mochten de beste vier merrieveulens terugkomen. Prinses v.d. Terpen liet zich wederom goed zien en aan haar werd dan ook de titel KAMPIOEN merrieveulens Centrale keuring 2013 toegekend!

Op zaterdag was het de beurt aan de 3 jaar e.o. paarden.

Bij de 4 t/m 6-jarige stermerries was er in rubriek 6a een 1B plaats voor Zenna fan de Kadyk van H. de Boer te St. Johannesga en een 1C positie voor Wiepkje van S. Leijendekker te Witmarsum. Beide merries stammen af van Beart 411 Sport. In rubriek 6E was er een vierde plek voor Famke Jeltje (v. Beart 411 Sport) van L. van Verseveld te Slijk-Ewijk. Zij werd voorlopig Kroon verklaard.

Bij de 7 jaar e.o. kroonmerries in rubriek 8B werd Sophie L. (v. Beart 411 Sport) van mw. I.P.M. Leemans-Veugen te Maarheeze aan kop geplaatst.

Ook een koppositie was er voor de sportmerrie Ulkje fan’e Hamsterheide (v. Beart 411 Sport) van Patricia Huisman te Witmarsum.

Trude van de Kleine Koppel (v. Beart 411 Sport) bezette in haar rubriek een 1B plek.

Aan 10 merries werd het hoogst te behalen predicaat toegekend; het Modelschap. “Een groep mooie paarden met rasuitstraling en goede bewegingen. Bij de meeste hebben de IBOP ook positief meegenomen”, aldus Bauke de Boer. Van twee van deze nieuwe Modelmerries tekent Beart 411 Sport voor het vaderschap, dit zijn Ulkje fan’ Hamsterheide en Trude van de Kleine Koppel. Beart zijn teller voor Modelmerries staat hiermee inmiddels al op 8!

Ook waren er vier al reeds Modelverklaarde dochters van Beart 411 Sport, die zich in de rubriek Modelmerries goed lieten zien.

Bij de Jonge Friese Paarden met dressuuraanleg 4-jarige hengsten en ruinen liet Beart ook van zich spreken. Zowel de 1ste als de 2e plek werden toegekend aan een zoon van Beart; Ewald fan’t Wegje, gereden door Ingeborg Klooster bezette de 1e plek en Edou R.S. fan Top en Twel, gereden door Kim Pernilla Alta bezette plek 2.

Bij de 5- en 6-jarigen was er een 5e plek voor Yp fan Vels, gereden door Christina Dijkstra en een 7e plek voor Cees van et Hosseplak, gereden door Marsja Dijkman, ook beide afstammelingen van Beart 411 Sport.

Bij de aangespannen hengsten/ruinen was er een vierde plek voor Bjorn v/h Galgendaal (v. Beart 411 Sport), gereden door Marcel van Bruggen.

 

Fokkers, eigenaren, ruiters/menners; van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

 

 

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460