BEART 411 RESERVEKAMPIOEN HK 2008!!
12-01-2008
 

Op 11 en 12 januari jl. stond de jaarlijkse hengstenkeuring op het programma. Vrijdag kwamen de jonge hengsten in de baan voor de 2e bezichtiging. De nakomelingen van Beart waren een sterke groep hengsten waarvan er vier werden geselecteerd voor de 3e bezichtiging, waaronder de hengst Rutmer A.S. (mv Jurjen) die in ons bezit is. Deze hengst is ook aangewezen voor het Najaars Centraal Onderzoek! Verder werden Reyndert (mv Aiso) en Sjirk M. (mv Leffert), beide in eigendom van Stoeterij Boszorg, aangewezen voor het Centraal Onderzoek in Ermelo welke in het najaar van start zal gaan.

Ook een jonge Teeuwis-zoon mag deelnemen aan het Najaars CO. Dit betreft Sietse A. (mv Teake) in eigendom van Zomerstaete.

Zaterdagmiddag was het tijd voor de goedgekeurde hengsten. Teeuwis 389 liet zich goed zien en behaalde een 1ste premie. Ook voor Beart was er wederom een 1ste premie. Hij werd 1b geplaatst en mocht hiermee deelnemen aan de kampioenskeuring. Teeuwis zijn pas goedgekeurde zoon Mewes 438 liet zich ook voortreffelijk zien en behaalde hiermee een 1b premie en mocht ook meedoen aan de kampioenskeuring. Ook Beart zijn jonge goedgekeurde zoon Maeije 440 behaalde een 1ste premie.

Toen was het tijd voor het laatste en één van de spannendste momenten van de dag;

de kampioenskeuring! Beart liet zich dit keer nog beter zien als in zijn eigen rubriek en hiermee bleef hij over met nog zes hengsten. Nadat de hengsten waren opgesteld, werden degenen die niet kampioen zijn geworden één voor één beschreven. Haitse 425 en Beart werden overgeslagen………. 

Toen kwam het verlossende woord: Voor Haitse het kampioenslint en voor Beart het geweldige reservekampioenschap!

Citaat van de juryvoorzitter H. Draaijer: “Haitse en Beart toonden zich het meest compleet qua exterieur en beweging”. 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460