Teeuwis-dochter Vrouwke ster met 1ste premie!
05-08-2009
 

Teeuwis-dochter Vrouwke fan Stal Swarte Fryske (mv. Jelke) werd op de fokdag te Oudkarspel bekroond met een 1ste premie en ster verklaard! Vrouwke is gefokt door A. van Harskamp en in eigendom van Montserrat Viola Yeguada te lleinda in Spanje. Vorig jaar werd Vrouwke nog jeugdkampioen, maar omdat ze dit jaar niet meer op naam stond van de eigenaar toendertijd die woonachtig is in het fokgebied, mocht ze helaas niet deelnemen aan het kampioenschap. Hier had ze zeker nog hoge ogen kunnen gooien! "Vrouwke is een luxe paard, is goed gebouwd en beschikt over goed beenwerk" (bron: de Paardenkrant).

 Vrouwke; jeugdkampioen in 2008

Ook een merrie die deze dag ster werd verklaard is Trijntje van de Bokkefarm (Beart x Tsjerk) van fokker C.J. Beentjes te Akersloot.

Tijdens de fokdag te Esbeek werd de merrie Qualiefke (Beart x Ildert) van J. Koopmans te Tiel ster verklaard en kregen de veulens Diede van de Heikant (Beart x Jurjen) van H.J. Braspenning te Sprundel, Ferdinand W.G. (Beart x Onne) van P.L. Wabeke te Wolphaartsdijk en Femke Z. (Beart x Liekele) van R. van Zoggel te Boxtel een eerste premie. Bij de twenters was er een eerste premie voor Wuulke (Teeuwis x Teade) van fokker Th. Hooymans te Kerkdriel.

Ook heeft inmiddels de fokdag van Groningen-Drenthe plaatsgevonden. Beste merrieveulen van de dag werd hier Dirkje van 't Grupje (Teeuwis x Rintse) van A. Lambers te Orvelte.

Ster met een eerste premie en aan kop geplaast werd Talina oet Oale Kloosterveen (Beart x Nanno) van fokker G. Oldenburger-Wessels te Assen. Ook ster verklaard werd Tjitske van de Slothoeve (Beart x Gradus) van J. van der Ark en P. Wijbenga te Oudwoude.

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460