Goed resultaat voor De Terpen tijdens 1ste bezichtiging Hengstenkeuring!
05-12-2009
 

Afgelopen week stond volop in het teken van de jonge hengsten die voor de eerste bezichtiging hun opwachting maakten in Ermelo.

Vier hengsten van ons zijn voorgesteld, waarvan er drie door zijn naar de tweede bezichtiging welke plaats zal vinden tijdens de hengstenkeuring in het FEC te Leeuwarden op 7, 8 en 9 januari a.s. Alle hengsten die doorverwezen zijn dienen (indien nog niet is geschied) röntgenologisch en op sperma te zijn goedgekeurd. Alle hengsten die zijn aangewezen voor de tweede bezichtiging zijn hiermee in ieder geval ster verklaard.

Onze hengsten die naar Leeuwarden mogen zijn:

        -          Tymon van Bloemhof (Beart x Ulke);

      -     Ytsen H. (Rindert x Teunis); 

      -       Zorro v.d. Terpen (Beart x Sape).

Maandag werden er twee oudere hengsten van Beart doorverwezen, waaronder onze Tymon. Ook twee oudere Rinderts werden doorverwezen naar Leeuwarden.

Dinsdag was het de dag van de jonge Rinderts. Zes zonen maakten hun opwachting op het straatje. Stuk voor stuk mooie rastypische hengsten met allemaal het prachtige kleine hoofdje zoals Rindert die zelf ook heeft. Alle Rinderts werden doorverwezen naar de kooi! Hier werd bepaald dat maar liefst vier zich in Leeuwarden mogen gaan bewijzen. Dit brengt het totaal Rinderts op zes. Rindert hoort hiermee bij de topaanvoerders. Een super resultaat.

Ook waren dinsdag twee Teeuwis hengsten present. Zij werden allebei doorverwezen naar de kooi, waarvan we één terug zullen zien in Leeuwarden; Wytse fan Klaeiterp (reserve veulenkampioen fokdag Blauwhuis).

Donderdag was het de beurt aan de jonge Bearts. Beart is topaanvoerder wat de eerste bezichtiging betreft en zijn zonen hebben zich ook super laten zien. Maar liefst 16 hengsten werden doorverwezen naar de kooi en uiteindelijk mogen er 13 door naar Leeuwarden. Dit brengt Beart zijn totaal op 15, waarmee hij met kop en schouders boven de rest uitsteekt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460