Terugblik op een super succesvolle HK 2010!
10-01-2010
 

De hengstenkeuring van 2010 is weer voorbij. Vandaag nog even bijkomen van al deze zwarte parels en waar het vooral om heeft gespannen: wie wordt er aangewezen voor het Centraal Onderzoek te Ermelo?

Wij hadden drie hengsten in de strijd. Ytsen H. (Rindert x Teunis), Zorro v.d. Terpen (Beart x Sape) en Tymon fan Bloemhof (Beart x Ulke).

Helaas sneuvelde Zorro in de tweede bezichtiging. Maar Ytsen en Tymon werden doorverwezen naar de 3e bezichtiging en uiteindelijk hebben ze groen licht voor het CO in Ermelo gekregen! Een super resultaat als je kijkt naar de honderden hengsten waarmee is begonnen en waarvan er maar 22 hengsten zijn aangewezen. Ook hun jurycommentaar was zeer positief. Tymon mag zich gaan bewijzen in de voorjaarstest en Ytsen zal deze zomer rustig voorbereid worden op de najaarstest.

Zaterdag is de dag van de reeds goedgekeurde hengsten. Rindert 406 mocht de spits afbijten en liet zich voortreffelijk zien in de lange lijnen!! Op de KFPS-site wordt hij speciaal nog even genoemd:

“Verder was er op de HK nog veel meer moois te zien: de oudere stamboekhengsten, waarbij vooral Rindert 406 en Jasper 366 positief opvielen”.

Ook Take 455, “onze nieuwe troef”, liet zich goed zien. Hij werd weer geroemd om zijn interessante bloedvoering.

Teeuwis 389 vond het ook allemaal weer geweldig en zette daarom ook weer zijn beste beentje voor.

Beart 411 liet bij binnenkomst maar weer even zien wat voor vaderdier hij wel niet is! Zo’n grote hengst met overweldigend behang, een pracht dier. Ook in beweging liet hij zich super zien. De jury zei over zijn optreden: “We hebben ervan genoten!”. Hij werd dan ook niet voor niets aan kop geplaatst in de grootste rubriek en mocht zich daarmee gaan bewijzen in de kampioensring. Helaas moest hij hierin de jongere hengsten voor laten gaan, maar hij heeft wel een geweldig optreden gegeven! Beart was veruit topaanvoerder op de HK dit jaar. Van hem mogen zich maar liefst drie zonen gaan bewijzen in Ermelo.

Al met al weer prachtige dagen. Nu is het weer tijd om uit te kijken naar de eerste veulens die al snel weer worden geboren en het dekseizoen wat binnen afzienbare tijd weer op gang zal komen.

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460