Rindert 406 geeft visitekaartje af tijdens fokdag Terschelling
08-08-2011
 

Tijdens de jaarlijkse fokdag van Et Hossefolk op Terschelling stonden de nakomelingen van Rindert in de schijnwerpers.

Zowel de dagkampioen, als de reservekampioen hebben Rindert als vader. De ruin Alrik fan Horp, fokker/eig. fam. Mensink (Zweeloo) ging er met het kampioenslint vandoor. Het reservelint werd toegekend aan Anke Aaltsje fan’e Reuzepôle, fokker: G.D. Slob (Wommels) / eig. J.W. de Boer (Terschelling). Beide paarden werden eerder die dag ster verklaard.

Waar het op vaste land één en al regen was, kende de keuring op Terschelling (letterlijk en figuurlijk) één en al zonneschijn. Er kan terug gekeken worden op een prachtige dag met een afwisselend programma. De dag werd aangevangen met de te keuren veulens, waarop de oudere paarden volgden voor opname/primering en zadel- en tuigrubrieken.

De zadelrubriek werd gewonnen door de stermerrie Maaike fan it Hiem (v. Beart), gereden door M. Bakker. Als tweede mocht opstellen de sterhengst Pieter A. (v. Teeuwis), gereden door N. Terpstra.

Op zondagmiddag was er met de hengsten Take 455 en Tjalbert 460 al afgereisd richting eiland. Zij waren door de organisatie uitgenodigd om acte de présence te geven en werden daarom maandagmiddag onder het zadel voorgesteld door vaste amazone Miranda Venema. Met veel bravour en de frisse zeewind door de manen gingen ze door de baan. Het publiek was erg enthousiast wat leidde tot een mooie afsluiting van de dag. Hieronder een korte foto-impressie:

Tjalbert 460:

   

Take 455:

 

 

 

 

 

 

 

 
naar nieuws overzicht
 
 

 

 
Beart 411 Teeuwis 389 Rindert 406 Take 455 Tjalbert 460